Basisschoolleerlingen exposeren foto’s in de bibliotheek

Natuurfoto’s van het park van Oud-Poelgeest

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisscholen in Oegstgeest hebben mooie natuurfoto’s gemaakt in het park bij kasteel Oud-Poelgeest. De foto’s zijn niet alleen mooi, ze laten ook een prachtig beeld zien van de lente in en de herfst in het park.

De 20 allermooiste foto’s worden nu geëxposeerd in de bibliotheek.

In de bibliotheek is een overzichtslijst beschikbaar. Daarop staan de naam van de maker (als die bekend is), de school, de groep en de datum waarop de foto gemaakt is.

Elk jaar doen ongeveer 2500 leerlingen van de 10 basisscholen in Oegstgeest mee met de activiteiten van ‘natuurclub’ Milieu Educatie Centrum Oegstgeest. Sinds 2018 is Natuurfotografie één van de aangeboden activiteiten. Met een onderbreking in 2020 en 2021 hebben 31 groepen hieraan deelgenomen.

Natuurfotografie begint met een kort lesje in de klas over fotografie. Op de dag van het veldwerk krijgen de leerlingen een inleiding in het clubhuis van de IJsclub/MEC. Daarna maken ze in kleine groepen een half uur lang foto’s in het naastgelegen park van Oud-Poelgeest. Terug in het clubhuis worden de beste foto’s op een groot scherm vertoond en besproken.

De eerste drie jaar werd de activiteit in het voorjaar gehouden, met naast een vrije keuze, ‘boom’ als verplicht onderwerp. De laatste twee keer werd er gefotografeerd in de herfst. Naast een vrije keuze was het verplichte onderwerp ‘paddenstoel’.

Expositie Natuurfoto's

Expositie Natuurfoto’s in de bibliotheek in Oegstgeest

Natuurfoto’s in Oud-Poelgeest: de expositie is nog tot 24 februari te zien in de bibliotheek in Oegstgeest.

 

Geplaatst op 18 januari 2024