Zaterdag 9 september 2017 Vleermuizenavond

Zaterdagavond 9 september 2017 kunt u met de gidsen van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector kunnen we ze horen.

Om 19.30u ontvangen wij u met koffie en thee in het MEC gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond half negen, als het donker begint te worden, wandelen we door Oud Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Om ongeveer half tien sluiten we af.

Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig. Dit kan per email: info@mecoegstgeest.nl. Kijk voor informatie over het MEC en onze wandelingen op www.mecoegstgeest.nl.

Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen van 10.00u tot 12.00u. U vindt het programma voor de komende maanden op de website.

Geplaatst op 3 september 2017