Zondag 8 november 2015 Wandelen door Rhijngeest en Endegeest

Zondag 8 november as. is de tweede publiekswandeling in de herfst/winter 2015 van het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC). De wandeling gaat naar het park rond kasteel Endegeest en naar het bos van Rhijngeest. Beide landgoederen staan bekend om hun bloeiende stinzenflora in het voorjaar. Die flora is in november niet meer te zien, maar er is een goede reden om nog eens terug te gaan.

Het thema van deze herfstwandeling is paddenstoelen, bomen in de winter en de historie van het gebied. In de beide parken zijn meer dan 100 soorten padenstoelen waargenomen.  De oudste bomen in dit gebied dateren van vlak na de 80-jarige oorlog. De linde voor het kasteel Endegeest is dus al bijna 400 jaar oud.

De wandeling start om 10.00u en duurt tot ca. 11.30u. De start is bij de speeltuin Vogelwijk aan de Nachtegaallaan 25 in Leiden. Meelopen is gratis. Opgeven is niet noodzakelijk, maar wel prettig. Dit kan per email naar info@mecoegstgeest.nl.  Meer informatie over de landgoederen kunt u vinden op de website www.mecoegstgeest.nl/ommetjes

Geplaatst op 1 november 2015