27 september, MEC proeft mee

Op zaterdagmiddag 27 september vindt van 13.00 tot 17.00 uur de Proeverij plaats. Een feest op het landje met de schapen in Haaswijk, aan het einde van de Kleyn Proffijtlaan. Door mee te doen krijgt jouw recept een plaatsje in het Oegstgeester Kookboek, dat dit najaar uitkomt.
Inwoners van Oegstgeest: klein en groot, kunnen een gerecht maken en dit, samen met het recept, inleveren op de Proeverij. Het mag van alles zijn. Een lekkere soep, hartige taart, een voorproefje, curry, toetje of oma’s recept! Bak, kook en maak maar raak! Samen met je gerecht word je op 27 september op de foto gezet en alle foto’s en recepten samen vormen het Oegstgeester Kookboek. Het boek is eind november in de boekhandel voor € 10,00 te koop.
De Proeverij wordt georganiseerd door de Stichting WBJG en de Werkgroep Duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest en is het vervolg op de actie ‘Moestuinbakken timmeren’, die op 22 maart in Haaswijk plaatsvond. Op die middag zijn er 75 moestuinbakken getimmerd. In deze bakken groeien nu bij de mensen thuis of in schooltuinen groenten en kruiden als basis voor heerlijke gerechten. Samen zijn we dit jaar dus duurzaam met onze voeding bezig!
Tijdens het feest kunnen de deelnemers broodjes bakken, heksensoep koken, djembé spelen, superbellen blazen, van speksteen een amulet maken, vuur leren maken, pijl en boog maken en nog veel meer. Er is een wijnbar met biologische wijnen en een theebar met bijzondere theesoorten. Verder komt er een imker en zijn er leuke kraampjes waar van alles te beleven is waar het gaat om bij voeding en moestuinieren! Voor deelname aan alle workshops kopen de kinderen voor € 2,50 een knipkaart.
Sponsoren voor de Proeverij zijn de Werkgroep Duurzaamheid van de gemeente Oegstgeest, Fonds 1818 en het Oranje Fonds.
Voor deelname aan de Proeverij kan je je aanmelden op info@wbjg.nl En voor allen: houd zaterdagmiddag 27 september vrij om te komen; het wordt een mooi feest, een bijzonder onderdeel van de Landelijke Burendag.
Als je nog meer wil weten over dit bijzondere project kun je hier naar de website.

Geplaatst op 15 september 2014