13 september, Vleermuizenavond

Zaterdagavond 13 september kunt u met de gidsen van het MEC-Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun ‘sonar’ in het pikdonker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een ‘batdetector’ kunnen we ook horen hoe ze dat doen.

Om 19.30 uur ontvangen we u met koffie of thee bij het MEC-gebouwtje (tevens IJsclubgebouwtje), Oegstgeesterweg 43, 2341 NZ Oegstgeest). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van foto’s en enkele filmpjes. Rond 20.30 uur, als het al donker begint te worden, wandelen we door Oud Poelgeest en het Leidse Hout om de nieuw verworven kennis gelijk in de praktijk te brengen en de vleermuizen te zien en te horen. Rond 22:30 sluiten we weer af.
Wist u dat in Oegstgeest minimaal 8 soorten vleermuizen voorkomen en dat de kans groot is dat er ook bij u in de straat regelmatig vleermuizen vliegen?

De deelname aan de wandeling is gratis. Opgave vooraf is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld. Meld u aan bij info@mecoegstgeest.nl of bel 071-5156780.
Dit is de laatste zomeravondwandeling van dit seizoen. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandelingen weer op de zondagmorgen van 10.00-12.00.

Geplaatst op 7 september 2014