IVN natuurontbijt in de polders op 4 mei 2014

Op zondag 4 mei om 9 uur kwamen 12 volwassenen en 14 kinderen naar het IVN natuurontbijt op de historische scheepstimmerwerf “Klaas Hennepoel”  Het ontbijt was georganiseerd door IVN, samen met MEC Oegstgeest en werfbaas Alexander de Vos, die de werfschuur gezellig had ingericht met lange tafels en banken en de deelnemers verwelkomde met koffie, thee en warme chocolademelk.

Na een welvoorzien ontbijt met veel biologische en streekproducten, volgde een zonnige excursie onder leiding van vier IVN-natuurgidsen. Marijke Burgel nam elf kinderen en één moeder onder haar hoede voor een rondje Veerpolder. Er was van alles te zien: schapen, hazen, plukken wol, brandnetels en dovenetels die je kan eten, een schapenembryo , een eendenschedeltje , veel ganzen met jongen en bij de werf vonden ze ook nog een Pauwoogpijlstaartvlinder . De volwassenen gingen met de andere gidsen op pad om vogels te kijken. Vooral door de telescopen waren onder andere lepelaars, grutto’s, zeven soorten eenden en drie soorten ganzen heel dichtbij te zien. In totaal was er een score van meer dan 30 soorten.

Terug bij de werf kregen de deelnemers een tasje mee met daarin o.a. een bijenzoekkaart en zaadjes voor bloemzaden, dit laatste verzorgd door Fonds 1818. De excursie eindigde rond twaalf uur bij de werf en om half één ging iedereen tevreden naar huis.

 

Geplaatst op 4 mei 2014