Waterdiertjes vissen

Juni en september zijn de maanden dat we met schoolklassen waterdiertjes vissen. Groepen 4 tot en met 8 kunnen inschrijven. Dit is een van de meest populaire activiteiten die we met de scholen doen. En dat is natuurlijk niet zo gek: lekker buiten bij de sloot met water knoeien en intussen je verbazen dat er in zo’n sloot zoveel beestjes wonen. Door goed te kijken en ze met de afbeeldingen op de zoekkaart te vergelijken kun je van de meesten wel de naam vinden. In een loeppotje zie je ze nog beter en als ze heel klein zijn hebben we zelfs een binoculair, een soort microscoop, bij de hand om ze te bekijken. Hier zijn wat foto’s die in september 2013 zijn gemaakt.

Zo, weer een nieuwe soort

Zelfs de politie vindt het leuk

Weer een goede vangst

Wat zit er dit keer in mijn netje

En nog een lijst met vragen

Een ruggenzwemmer, een waterschorpioen en larve

Een kokerjuffer van wel tien centimeter

De mooiste vangsten gaan in de glazen bakken

Amerikaanse zoetwaterkreeft, een supervondst

Alles ligt klaar om te beginnen

Geplaatst op 4 januari 2014