Smaak van groenten en fruit

Groente en fruit. Hoe zien die er uit en hoe smaken ze? Zijn er groenten die je niet kent en daardoor niet weet hoe ze smaken? Is fruit alleen maar lekker als het zoet is of is een wat vreemde smaak ook spannend? Zijn tomaten uit de eigen tuin lekkerder dan uit de supermarkt? En: waarom moet je groente en fruit eten, en waarom is dat gezonder dan koeken met suiker?

Samen gaan we tijdens de les naar verschillende soorten groente en fruit kijken en deze ook proeven; naar bekende en onbekende producten. We doen dit in kleine groepen, zodat elke leerling actief meedoet. We praten samen over groenten en fruit die in de verschillende seizoenen groeien: sla en aardbeien in de zomer, appels in de herfst, en boerenkool in de winter. Kan iets dat er vreemd uitziet ook lekker zijn? En we gaan kijken of we ook samen iets lekkers kunnen maken.

Als voorbereiding krijgt de docent documentatie, die is gekoppeld aan het landelijke lesprogramma Smaaklessen; zie hiervoor www.smaaklessen.nl . De docent kan op school ook met de proefjes van dit schoolprogramma aan de slag. Als je dit doet komen de kinderen ‘gezond wijs’ bij onze les aan.

Voor wie:          groep 5-6  

Waar:               gebouw MEC-IJsclub      

Tijdsduur:          circa 75 minuten

Wanneer:         week 4 en 5 (van 21 januari tot en met 1 februari 2019)