Fotowedstrijd Natuur in Oegstgeest

Zwanenbloem, dankzij de verbeterde waterkwaliteit tamelijk algemeen

Zwanenbloem, dankzij de verbeterde waterkwaliteit tamelijk algemeen

Hollandser kan toch niet

Hollandser kan toch niet

Ter gelegenheid  van ons 10 jarig bestaan organiseerden we, samen met de Oegstgeester Courant een fotowedstrijd. Vanaf september 2015 tot en met augustus 2016 konden deelnemers per maand per persoon maximaal twee natuurfoto’s inzenden. Die moesten in die maand in Oegstgeest zijn gemaakt. Daaruit koos een deskundige jury (die de namen van de inzenders niet kende) de drie beste foto’s. De jury bestond uit Adri de Groot, auteur van Vogeldagboek.nl, Ada van der Aar, IVN natuurgids en fotograaf, Nanko van Kampen, MEC vrijwilliger en natuurgids en Willemien Timmers, redacteur van de Oegstgeester Courant. De winnende foto werd  afgedrukt in de Oegstgeester Courant en op deze website. Alle foto’s die tot nu toe de eerste, tweede of derde plaats hebben gehaald vind u hier

Uit de twaalf maandwinnaars koos het publiek vanaf 21 september tot 1 oktober 2016 de Oegstgeester Natuurfoto van het jaar. De fotograaf die van de jury over het hele jaar de meeste punten kreeg werd de Oegstgeester natuurfotograaf van het jaar.

De winnende foto en de winnende fotograaf werden bekendgemaakt op woensdag 19 oktober 2016 om 19:30 uur in het Dorpscentrum. De Oegstgeester Natuurkalender 2017, waarin alle winnende foto’s zijn afgedrukt, werd vanaf 21 oktober 2016 te koop bij de Rijnlandse Boekhandel en boekhandel De Kler.