Lesprojecten & excursies

Het MEC biedt voor het schooljaar 2018-2019 aan de basisscholen van Oegstgeest 12 verschillende lesprojecten aan waarvan drie in de klas en negen buiten, soms voor een deel in het MEC gebouwtje, plaatsvinden. Voor het eerst kunt u zich ook aanmelden voor de Kids Repair Class, een nieuwe activiteit van Repair Café Oegstgeest. Dat doet u door hier te klikken.

Hieronder vind u een beschrijving van elke activiteit. Daar staat ook aangegeven waar die plaatsvindt. Bij excursies zijn er meestal drie of vier MEC vrijwilligers aanwezig om de activiteit te begeleiden, zodat we met kleine groepen kunnen werken. De activiteiten worden ook beschreven in ons Programmaboekje voor de basisscholen in Oegstgeest 2018-2019, dat in de tweede week van juni op papier op de basisscholen werd afgeleverd.  De inschrijving voor het schooljaar 2018-2019 is op 14 juli 2018 gesloten.

Tegen de tijd dat de activiteit plaatsvindt wordt met de leerkracht contact opgenomen om concrete afspraken te maken. Als iets niet duidelijk is aarzel dan niet om contact op te nemen met Huub Hendrix (06 51249509) of per mail met info@mecoegstgeest.nl.

Bijen, hommels en vlindersDoor de bomen het bos zien
Herfst in het bosLente in het bos
De moestuinSmaak van groenten en fruit
Uilenballen en muizenissenVleermuizen
Water- en weidevogelsWaterbeestjes
Grassen en granenNatuurfotografie
Kids Repair Class