Woensdag 19 oktober 2016 Uitslag Fotowedstrijd en lezing over Vogeldagboek.nl

Op woensdag 19 oktober werden in het Dorpscentrum van Oegstgeest de winnaars van de fotowedstrijd “Natuur in Oegstgeest ” bekendgemaakt. De bekendmaking werd gevolg door een presentatie over Vogeldagboek.nl, de bij velen bekende website van Adri de Groot. De winnaars waren gekozen door alle stemmers die op hun favoriet hadden gestemd via deze website. In totaal werden er 192 geldige stemmen uitgebracht.

20161019bekendmakinglex

Lex Burgel maakt de winnende foto’s bekend

4prijswinnaarsmec-fotowedstrijd-11

Van links naar rechts: Mieke Doets (derde prijs), Roos Los-Den Hartogh, (beste natuurfotograaf van Oegstgeest), Adri Noort (tweede prijs) en Frank Bekink (makker van de beste natuurfoto van Oegstgeest)

Lex Burgel, die namens het MEC samen met Huub Hendrix de wedstrijd organiseerde, maakte de winnende foto’s die hieronder zijn weergegeven bekend. De prijzen aan de vier winnaars en de foto die een eervolle vermelding ontving, werden uitgereikt door Rianne Meester-Broertjes. De beste natuurfotograaf van Oegstgeest bleek Roos Los-Den Hartogh te zijn. Zij had over het gehele jaar de meeste punten gescoord met haar maandelijkse inzendingen. De overige fotografen, die gedurende het jaar een winnende maandfoto hadden gemaakt, ontvingen de Natuurkalender Oegstgeest. Die werd na de prijsuitreiking ook ten door gehouden en is vanaf 21 oktober verkrijgbaar in bij boekhandel De Kler en de Rijnlandse Boekhandel.

 

img_31171

Alle maandwinaars met de jury en de organisatoren

 

Na de pauze, die hierop volgde, hield Huub Hendrix, MEC voorzitter en IVN natuurgids de presentatie overĀ  Vogeldagboek .nl. Adri de Groot, die vanaf 1999 wekelijks nieuw afleveringen van zijn dagboek toevoegt, blijkt over veel meer onderwerpen te fotograferen en te schrijven dan de vogels in onze streek, waarmee het dagboek begon.

20161019preentatievogeldagboek

Huub Hendrix met het Vogeldagboek T-shirt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De winnende foto’s

 

08augustus-frans-bekink-vechten-langs-de-hazenboslaan

Frank Bekink maakte langs de Hazenboslaan deze foto van een mantelmeeuw die een reiger wil beletten zijn kuikens te pakken. Deze ruzie kreeg de meeste stemmen en is de beste Natuurfoto van Oegstgeest.

 

06juni-a-noort-lepelaar-in-polders-poelgeest

Adri Noort kreeg de tweede prijs voor deze foto van een lepelaar in het natuurgebied Polders Poelgeest die hij in juni 2016 maakte.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mieke Doets maakte deze foto van klaprozen in het gras langs de Rhijnhofweg in juli 2016 en kreeg daarvoor de derde prijs.

09september-ineke-benning-vliegenzwammen-in-oud-poelgeest

Deze foto van vliegenzwammen in Oud-Poelgeest werd in september 2015 gemaakt door Ineke Benning, die er een eervolle vermelding van de jury mee verdiende